×

Hiba

Could not load feed: http://www.transparency.hu/rss/hu

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Az átláthatóság megteremtése folyamatos feladat. A parlamenti választások csak egy kiemelt alkalom ennek elkezdésére.
Magyarországon hagyománya van a tét nélküli kampányígéreteknek. Ez elvonja a pártok energiáját attól, hogy megvalósítható kormányprogramokat dolgozzanak ki.
A pártok versengenek, hogy kormányra kerülhessenek. Egy végrehajtható kormányprogram kidolgozása jelentőségteljesebbé teszi a versenyt.
Hogyan várjunk átláthatóságot olyan párttól, ami már a kampányában sem hozza ezt?
Nemzetközi tapasztalatok szerint jót tesz a kampányoknak, ha van egy független értékelő szerv. Így elérhető, hogy ne hangozzanak el vállalhatatlan ígéretek.
Ahhoz, hogy egy szavazópolgár tájékozottan döntsön, minél több információhoz kell jusson, aminek költségei vannak. Egy ilyen projekt célja pont ezeknek a költségeknek a csökkentése.
Ha a politikai kultúra részévé válhatna, hogy a pártoknak független szakértők tükröt tartanak, akkor kevésbé lenne valószínű, hogy a pártok egymást hajszolják bele az ígérgetésbe.
A kampányígéretek átláthatósága olyan, mint a közvilágítás: érthető, hogy senkinek sem éri meg egyedül megfizetnie a költségét, mégis mindenki számára fontos.

Társprojektek

Társprojektek - Képmutatás.hu és Ezaminimum.hu

VideókSzavazás

Ön nyomonkövetné a közpénzek felhasználásának folyamatát, ha erre lehetősége kínálkozna?

Igen - 97.4%
Nem - 0.9%
Nem foglalkoztat ez a kérdés - 1.7%

Összes szavazás: 116
The voting for this poll has ended on: február 23, 2014

Hírcsatorna